Ideell kulturallians driver KICK-projektet – Kvalitet i civilsamhällets kultursamverkan, med stöd från Kulturrådet. Modellen som ska utveckla samråden mellan regionerna och civilsamhället rörande kulturfrågor pilottestas i fyra regioner nu under hösten. För att stärka upp kommunikationen rörande projektet har IKA nu anställt Emilie Johansson.

Emilie Johansson arbetar parallellt som projektledare för projektet En starkare regional närvaro hos Ax – Amatörkulturens samrådsgrupp. Ett projekt som ligger väldigt nära KICK-projektet. Hon är kommunikatör i grunden och kommer närmast från Sverok – Spelhobbyförbundet.

– Vi är glada att vi kan stärka upp vår kommunikation med Emilie. Vi tror att hon med sin bakgrund kommer att bidra stort med den kunskap vi behöver på IKA. I och med att Emilie samtidigt arbetar med ett projekt att stärka kulturföreningarna i möte med region och landsting kan vi se fler fördelar för vårt KICK- projekt, säger Anna-Karin Andersson, verksamhetschef och sakkunnig på Ideell kulturallians.

Taggar: