Ideell kulturallians är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Vi företräder 18 medlemsorganisationer som i sin tur företräder hundratusentals medlemmar, där verksamheten till stor del drivs ideellt.

Under 2021 har Ideell kulturallians beviljats stöd från Postkodstiftelsen för att genomföra projektet ”Kulturens kapillärer – Stöd och utveckling av den ideella kultursektorn under coronakrisen och i en återuppbyggnadsfas”. Projektet har som huvudsakligt syfte att stötta det ideella kulturlivets föreningar under coronakrisen.

Nu letar vi efter en driven kommunikatör främst till projektet, men även till Ideell kulturallians övriga arbete.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Ansvara för projektets externa kommunikation så som hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, medlemsutskick och tryckmaterial.
  • Planera, göra research och producera innehåll (text, bild, presentationer, film) för olika kanaler.
  • Ansvara för projektets informationskampanj.
  • Omvärldsbevakning, press- och mediakontakter.
  • Dokumentation och utvärdering av projektet.
  • Efter behov assistera projektets koordinator och projektledare.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller likvärdig utbildning samt arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete. Ämneskunskap inom kultur- och civilsamhällesfrågor är meriterande. Din språkkänsla är god och du har förmåga att anpassa innehåll för olika målgrupper. Vidare har du god kunskap och erfarenhet av kommunikationsstrategi och kommunikationsproduktion inom den idéburna sektorn.

Du hanterar layout- och publiceringsverktyg och är kunnig i digital bildhantering, har goda kunskaper i Office-paketet och Mailchimp samt gärna även InDesign och Photoshop, Premiere eller motsvarande program. Du är van att att agera proaktivt och självgående. Du har ett strukturerat arbetssätt, förmåga att föreslå effektiva och ändamålsenliga kommunikationsinsatser och erfarenhet av att omsätta idéer till planerad produktion.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på halvtid under perioden januari 2021 – juli 2021 med eventuell möjlighet till förlängning.

 

Om anställningen

Lön:

Månadslön

Anställningsvillkor:

50% Tillträde: januari 2021

Visstidsanställning

Välkommen med din ansökan till gunnar.ardelius@ideellkultur.se senast 2021-01-11. Ansökan ska innehålla personligt brev och cv.  

Kontaktperson: Gunnar Ardelius, verksamhetschef, Ideell kulturallians

Tfn: 0739-450115