Ideell kulturallians är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Vi företräder 18 medlemsorganisationer som i sin tur företräder hundratusentals medlemmar, där verksamheten till stor del drivs ideellt.

Under 2021 har Ideell kulturallians beviljats stöd från Postkodstiftelsen för att genomföra projektet ”Kulturens kapillärer Stöd och utveckling av den ideella kultursektorn under coronakrisen och i en återuppbyggnadsfas. Projektet har som huvudsakligt syfte att stötta det ideella kulturlivets föreningar under coronakrisen.

Ideell kulturallians söker nu en projektkoordinator med uppdraget att ta ett övergripande administrativt ansvar för projektet.

I arbetsuppgifterna ingår att bistå projektledare och övriga medarbetare i projektet, genomföra kartläggningar, sammanställningar, urvals- och bedömningsförfaranden, dokumentation och utvärdering och ibland agera som allt-i-allo. Projektkoordinatorn arbetar enskilt såväl som i team, i tätt samarbete både med kollegor och externa aktörer.

Vi söker dig som är engagerad och utåtriktad och har arbetat som projektkoordinator eller liknande inom kulturfältet. Då arbetet bedrivs både självständigt och i projektform med många externa kontakter lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som engagemang, initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du trivs med varierande arbetsuppgifter i ett stundtals högt tempo. Arbetet ställer krav på noggrannhet och förmågan att arbeta parallellt med olika arbetsuppgifter. Vi vill att du är ansvarstagande och tar egna initiativ för att utveckla verksamheten.

Detta är en administrativ roll som ställer krav på goda kunskaper i Office-paketet. Kunskaper i att hantera olika webbverktyg är meriterande. Erfarenhet av att koordinera eller leda projekt är ett krav. Din språkkänsla är god och du har förmåga att anpassa tilltalet för olika målgrupper. Samverkan med myndigheter och organ verksamma inom kultursektorn och civilsamhället är meriterande. Utbildningsbakgrund kan vara en akademisk examen inom samhälls-, kulturvetenskap eller motsvarande.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid under perioden januari 2021 – januari 2022, med eventuell möjlighet till förlängning.

Om anställningen

Lön:

Månadslön

Anställningsvillkor:

100%. Tillträde: januari 2021

Visstidsanställning.

Välkommen med din ansökan till gunnar.ardelius@ideellkultur.se senast 2021-01-11. Ansökan ska innehålla personligt brev och cv.  

Kontaktperson: Gunnar Ardelius, verksamhetschef, Ideell kulturallians

Tfn: 0739-450115