Ideell kulturallians är en nationell samarbetsorganisation för civilsamhället inom kulturen. Vi arbetar för att synliggöra betydelsen av de samhällsinsatser som görs av kulturorganisationerna och med att stärka civilsamhället röst i samråden med politiken och offentlig förvaltning. Ideell kulturallians medlemmar utgörs av organisationer för samlingslokaler, studieförbund, arrangörer, utövare och främjare av kultur inom den ideella sektorn.

Nu söker vi en ny verksamhetschef som är redo att göra de ideella krafterna inom kulturlivet till en viktig aktör på kulturens område. Är du en erfaren ledare med analytisk förmåga och van vid strategiskt arbete? Har du ett stort kontaktnät och vana av påverkansarbete? Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Tjänsten som verksamhetschef innebär att ansvara för att ta fram mål och strategier för Ideell kulturallians, att ha ett samordnande, uppföljande och verkställande ansvar för den löpande verksamheten inom organisationen. Att utifrån representantskapets beslut och uppdrag till styrelsen leda verksamheten. I arbetet ingår att omvärldsbevaka och analysera politiska beslut, formulera och kommunicera ut organisationens mål. Skapa nätverk och samarbeta med relevanta aktörer samt fungera som sakkunnig inom området. Som verksamhetschef arbetar du såväl strategiskt som operativt. Tjänsten innefattar även ett ansvar för ekonomihantering och periodvis även personalansvar.

Du träder in i en fas av förändring då Ideell kulturallians under kommande året arbetar med att ta fram en ny inriktning och vision för organisationen. Tillsammans med styrelsen har du till uppgift att verkställa den nya inriktningen och säkerställa den långsiktiga finansieringen för verksamheten. 

Vi söker dig som:

  • Har tidigare erfarenheter av, och god förståelse för ideell kultursektor och dess särart.   
  • Är självständig, driven och strukturerad och kan omsätta strategi och verksamhetsplan i ett ledarskap.
  • Har erfarenhet av utredningsarbete. 
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.  
  • Har relevant utbildning.

Önskvärda meriter:

  • Kan den politiska strukturen på lokal, regional och nationell nivå.
  • Utbildning i och erfarenhet av arbete med att leda mötesprocesser.

Personliga egenskaper:

Du tycker om att ta egna initiativ, ha eget ansvar och att arbeta självständigt. Du är positiv, öppen, har god samarbetsförmåga och är lyhörd och prestigelös. Du tycker om att föreläsa eller hålla föredrag inför grupper av människor.

Befattning: Verksamhetschef

Placering: Stockholm. Resor och arbete på andra platser i Sverige.

Anställningsform: Tillsvidare anställning, omfattning heltid. Oregelbunden arbetstid.

Tillträde: Snarast.

Lön: Månadslön.

Sista ansökningsdag: 2019-02-04

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: anna-karin.andersson@ideellkultur.se

Frågor om tjänsten kontakta:

Anna-Karin Andersson, verksamhetschef, 072-531 09 44,

anna-karin.andersson@ideellkultur.se

Calle Nathanson, Ordförande, 08-452 25 10,

Calle.nathanson@folketshusochparker.se