INBJUDAN till samråd 

17 januari kl. 18.00 (till ca 20.00)

Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Är du företrädare för en etnisk kulturförening?
Då vill vi träffa dig!

Region Kronoberg vill att fler kulturföreningar ska vara med i planeringsarbetet inför den nya kulturplanen. Regionen har i uppdrag från staten att skriva kulturplaner för att skapa en regional strategi för kulturen. De etniska kulturföreningarna har inte varit med i tidigare processer på det sätt som Region Kronoberg önskat. Därför bjuder vi nu in till denna träff.

Vi vill veta vilka utmaningar och önskemål som finns bland era organisationer och höra om det finns förslag för hur man kan utveckla kulturen i regionen.

Region Kronoberg har ingått ett samverkansavtal med Ideell kulturallians (nationell samarbetsorganisation för civilsamhället) som går ut på att utveckla samrådprocesserna och stärka föreningslivets roll i arbetet med kulturplaner. Denna träff ingår i det arbetet.

Under mötet kommer Region Kronoberg och Ideell kulturallians att presentera sina verksamheter. Vi ser gärna att de medverkande föreningarna också presenterar sig. Vi hoppas att det här är starten på en bra och långsiktig dialog!

Vi bjuder på fika under kvällen.

Anmälan sker till anna.maris@ideellkultur.se. Det går också bra att ringa och anmäla sig på telefon 0722-52 05 29.

Det finns en facebook-grupp: https://www.facebook.com/groups/ikakronoberg/

Mer information om Ideell kulturallians finns på www.ideellkultur.se
Information om region Kronobergs kulturplan hittar du här: www.kulturplankronoberg.se

Om du känner till någon organisation eller förening som borde vara med och inte fått någon inbjudan är vi tacksamma om du hör av dig till oss, så kan vi bjuda in även dem. Det går också bra att vidarebefordra bifogad inbjudan, men det är viktigt att alla som kommer anmäler sig.

Den 16 februari kommer Ideell kulturallians att kalla till ytterligare ett möte. Det här mötet är att betrakta som en informationsträff och utbyte inför stormötet, men också er chans att få träffa företrädare från Region Kronoberg personligen.
Vi ser fram emot att träffa er!
Med vänlig hälsning,
Anna Maris
Projektledare