top of page
Sök
Ideell kulturallians

Ideell kulturallians kritiserar fritidskortet i nytt remissvar

Den 15 oktober är sista dagen att svara på regeringens promemoria "Ett fritidskort för barn och unga" och Ideell kulturallians har uttryckt stark kritik. Det nuvarande upplägget utesluter en stor del av landets kulturföreningar och leder till en statlig styrning av ungas fritid.


Att förbättra barn och ungas tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter ligger helt i linje med våra medlemsorganisationers verksamheter. Men regeringens förslag lämnar mycket att önska, eftersom det framför allt gynnar idrottsrörelsen och kulturskolan och blundar för den sektor som finns i hela landet och erbjuder viktig, kompletterande verksamhet – det idéburna kulturlivet.


– Om fritidskortet ska få någon som helst effekt kan vi inte acceptera att civilsamhällets kulturorganisationer i princip helt utesluts. Det nuvarande upplägget missgynnar områden med svagare kulturell infrastruktur och leder samtidigt till ökad statlig styrning av barn och ungas fritid. För att verkligen skapa en meningsfull fritid för målgruppen bör regeringen satsa mer på de faktiska verksamheterna – och mindre på tungrodd administration, säger Anna Livion Ingvarsson, verksamhetsledare för Ideell kulturallians.


Här kan du läsa hela vårt yttrande:






94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page